Operatiunea fiind incheiata i-am adus in casa si i-am spalat cu apa sub presiune pentru a indeparta impuritatile si mucilagiul de pe melci, apoi i-am pus intr-o oala si am presarat faina peste ei, i-am lasat cateva zile la postit ca sa isi goleasca intestinele, asa m-a sfatuit un prieten care locuieste in Spania. Tot citind pe internet despre melci am vazut ca de fapt iti trebuie foarta multa ingaduinta si apa dar rezultatul este delicios. Este o carne fara colesterol cu gust neutru, satioasa, fara contraindicatii, recomandata de Papa chiar si in perioadele de post. Dar operatiunea de curatare a lor dureaza cateva ore, mai intai se spala, apoi se pun la postit cateva zile daca sunt crescuti in libertate, deoarece ei mananca si ciuperci otravitoare si nu mor, de aceea trebuie sa elimine toate toxinele, apoi se pun in apa fiarta cu sare sau otet 10 minute, apoi se scurge apa si incepe operatiunea cea mai scarboasa, scoaterea lor din carapace si separarea parti inchise la culoare de muschi, apoi se freaca cu sare grunjosa fiecare melc in parte pentru a inlatura definitiv mucilagiul care da un gust amar carnii, se spala in apa de multiple ori si apoi se pun la fiert cu diverse ierburi, ardei iute , piper etc circa 40 minute si.... gata in sfarsit pot fi gatiti dupa preferintele fiecaruia. Eu am ales sa fac o salata care sa contina: salata verde, usturoi, naut, melci taiati fasii, masline verzi, patrunjel, seminte de in, sare, lamaie si ulei de maslie si .... waw a iesit incredibil de delicoasa, au mancat si copii care sunt pretentiosi la noutatile adaugate in dieta lor.
Degustatori sefii au fost incantati de experimentul cu melcii ca si mine dealtfel, care in caz de cataclism o sa reusesc sa gasesc hrana...ha, ha.
Astept retete noi si sfaturi de la cei care cresc melcii si care stiu sa ii prepare. O zi buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu