vineri, 4 ianuarie 2013

Fascinatia Terrei-Stonehenge

Planeta noastra este unica intre corpurile ceresti. Poseda inca mistere si surprize care asteapta sa fie descoperite, iar frumusetea sa iti taie respiratia!!!
Stiati ca:
Stonehehge=Cercul luminii si al misterului
Cum au putut construi anticii cu cunostintele lor sarace de astronomie, (sau poate ca ale nostre sunt mai sarace) Stonehenge? Si cum au putut sa transporte rocile atat de grele  la o distanta relativ mare pentru perioada respectiva? sunt niste intrebari la care inca nu s-au gasit respunsuri stiintifice clare!!!


Sugestii de calatorie in Anglia pentru a vizita acest loc plin de mister!!! Cea mai importanta asezare de langa Stonehenge-zona cu ramasite megalitice este Salisbury, la o ora si jumatate de mers cu trenul(nu 3 ore ca la noi cu CFR pe aceiasi distanta) de la statia londoneza Waterloo. Sunt plecari din ora in ora incepand de la 6 dimineata, iar pentru cei care prefera autobuzul, sunt rute de la Amesbury(la 3 km de ruine), care pleaca din statia Victoria, cat si de la aeroportul Heathrow, aceste autobuze circula doar de 3ori pe zi si calatoria dureaza doua ore. Biletul se cumpara din satiile de autobuz sau de la orice ghiseu National Express .Sunt impresionante aceste blocuri de gresie de 25t!



    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu